През последните години сме свидетели на динамично развитие на българското кино и създаването на немалко качествени филмови продукции. Част от този процес ще бъде и „Спри до мен“ – един обещаващо завладяващ проект. Снимките на новия български филм са планирани да стартират през септември тази година. 

Филмът, за който тепърва ще четем, е на режисьора Десислав Жерар Атанасов. Цялата реализация ще бъде дело на екип от млади и амбициозни хора, които ще вложат креативност и усилия в реализирането на идеята. Най-важната част обаче предстои тепърва и тя се отнася до кампанията за финансиране на филма, която ще започне съвсем скоро, в една от най-големите интернет платформи за набиране на средства за независими проекти –  Indiegogo. В нея ще има възможност да участва всеки, който харесва идеята и иска да подкрепи осъществяването й. До момента страницата на филма се ползва с голяма популярност, а аудиторията имаше възможността да дава лични идеи за един от рекламните постери на предстоящия филмов проект.

Десислав Жерар  е млад режисьор, който поставя себе си извън общоприетите рамки разбирания, живее свободно и точно това го вдъхновява и му носи преживявания, от които се ражда сценарият на „Спри до мен“. Всичко започва през едно незабравимо, приключенско лято. Такава е и целта на Десислав – да въвлече зрителите в преживяване, което те сами да усетят. Да ги накара да си спомнят за младостта и да им вдъхне смелост да се докоснат до свободата. „Спри до мен“ е филм за всички, които тепърва навлизат в дълбокото на живота, както и за онези, които все още търсят смисъла му.

В главните роли ще влязат Филип Димитров –  музикант, който Десислав среща в софийски подлез, и с когото впоследствие създават трайно приятелство; Стефан Петров, с когото се запознават на кастинг в НАТФИЗ; Кристина Свободова, модел с красива и чувствителна същност, и Зинаида Александрова, която има важна роля в създаването на сценария. Специално участие в „Спри до мен“ ще вземат актьорите Стефка Янорова, която познаваме от „Стъклен дом“ и „Революция Z”, и Валентин Ганев, познат с ролите си в Народния театър, както и с тези от чуждестранни филмови продукции, снимани в Бълагрия.

Recommended Posts