Тази седмица всички любители на българските къси филми ще имат възможност да се насладят на два филма от режисьора Деян Барарев – „Ботев е идиот“ и „Значителните други“, които ще бъдат част от каталога ни в noblink.bg .

Не пропускайте да гледате филма „Ботев е идиот“, който противопоставя поколения. Сюжетът, всъщност не е директно свързан с личността и дейността на Ботев. Той разказва за гимназиален ученик, който в час по литература навлича гнева на преподавателката си, тъй като е написал есе с едноименното заглавие. Речта на ученика пред целия клас е това, което разкрива замисъла за промяна на системата, това, което си казваме на улицата всеки ден. Той говори за промяна на образователната система и за борбата на новата младеж. Намесват се едновременно политика и нрави. В този филм се противопоставя любовта с агресивността. Но ролите на двете понятия са разменени. Учителката е агресивната и властната, а ученикът й отговаря с любов. Интересно!

Основните проблеми на младежта в днешно време се върти около две теми – наркотици и любов. Филмът „Значителните Други“ ни разказва за последствията от употребата на наркотични вещества, вкарвайки ни в една толкова нелепа ситуация за човек, умрял не от дрога, а от любов.

Продължавайте да следите новите филми и премиери, както и всичко около тях на нашия сайт.
Екипът на NO BLINK Ви пожелава приятно гледане! 🙂

Recommended Posts