fbpx
 

NB Покана: Филми от класа на проф. Георги Дюлгеров

Какво ще правите следващия вторник? Имате ли време за 20 филма? Къси, разбира се. 🙂 Каним ви да планирате вечерта си на 23-ти май отсега – за вечер с филмите на студенти и дипломанти от Майсторския клас на обичания от всички нас проф. Георги Дюлгеров, включително и филми на NO BLINK.

Филмите са разделени на четири блока с почивки между тях, като всеки блок е с продължителност около час, като послединят блок е изцяло с премиерни заглавия – цели 4 филма ще бъдат представени за първи пред публика в рамките на панорамната вечер. Програмата обединява филми, създавани в рамките на​ Майсторския клас на професора от 2015-та година до сега, както и дипломни работи на неговите студенти в Нов български университет. Във филмите ще видите популярните български актьори Ивайло Христов, Асен Блатечки, Койна Русева, Марта Вачкова, Филип Трифонов, Стефан Мавродиев, Атанас Атанасов и много други.

Всъщност поводът да ви поканим на кино вечер в такъв формат е, че в рамките на последните два випуска на департамент „Кино“ в НБУ бяха създадени много филми, които заслужават да се видят на едно място. Тези прожекции ще бъдат един малък празник за всички „съучастници“ в тези идеи –  за преподавателите ни, заразяващи с вдъхновението си, за студентите – завършили и настоящи, и особено – за проф. Георги Дюлгеров, който с много търпение продължава да ни напътства във всяка нова идея.

Цялата програма с всички прожекции може да видите ТУК. Присъединете се към събитието във Фейсбук и не забравяйте: следващия вторник е кино вторник!

Началото е точно в 16ч., а мястото – кино „Люмиер Лидл“.