fbpx
 

На път към „Оскар“-ите с анимацията „Флътър“ на Владимир Тодоров

Вярваме, че няма такова нещо като „рано е да се радваме“ и че успехът си е успех! Късометражният анимационен филм „Флътър“ на режисьора Владимир Тодоров е сред 63-те заглавия от широката селекция на Академията за 90-тото юбилейно издание на наградите „Оскар“, пише сайтът cartoonbrew.com.  Бързаме да го поздравим, да му пожелаем успех и да споделим с вас вдъхновяващата история на „Флътър“!

„ФЛЪТЪР“

Не се подвеждайте по мрачните тонове и антиутопичната му визия! „Флътър“ е всъщност много вдъхновяваща история „за отчаянието, надеждата и силата на любовта“, пишат авторите в сайта на филма, където впрочем можете да го гледате съвсем свободно: http://flutter.paastudio.com.

Главният герой, Флео,  е чудновато същество, което… не може да лети. Точно тази негова мечта го кара да надскочи себе си, а по пътя – да намери нещо, по-силно от гравитацията.

КОЙ E ВЛАДИМИР ТОДОРОВ

Много е вероятно да сте чували за него, въпреки че  повече от 20 години живее  в Съединените щати. Името му (слава Богу!) е познато и тук – след като завършва НАТФИЗ, Владимир Тодоров започва пътя си от лондонското студио на Спилбърг, после продължава в Холивуд – с Warner Brothers, Sony Pictures, а от 2005г. работи на свободна практика. Стои зад визиите в редица филми на Робърт Земекис,  поредицата „Хари Потър“,  „Космически забивки“, добрият стар „Стюарт Литъл“… Не веднъж е бил специален гост на фестивала So Independent, а буквално преди дни  „Флътър“ беше включен в програмата и в нашите препоръки към вас, гледахте ли го?:)
Всичко за автора можете да намерите и на официалния му сайт: https://www.vladimirtodorov.com/

ПЪТЯТ КЪМ „ОСКАР“ ЗА АНИМАЦИЯ

Oт класираните 63 филма, 10 ще бъдат избрани в края на ноември от специално звено на Американската филмова академия –  Short Films and Feature Animation branch. Тези десет заглавия ще продължат към следващия шортлист от пет номинирани филма, който ще бъде обявен на 23 януари 2018г. А кой от тях ще грабне „Оскар“, зависи от отвореното гласуване, в което може да участва всеки член на Академията.

Звучи като далеч във времето, вярно. Но не пречи ние тук, от другата страна на океана, още отсега да стискаме палци на „Флътър“, Владимир Тодоров и целия екип, във всяко едно стъпало по пътя.
Успех!