fbpx
 

Нов празник: 25 април, ден на българското късо кино!

Обявяваме го съвсем официално!

Без Държавен вестник! Просто от любов към това, което  създаваме. Toчно две години след старта на стария сайт на NO BLINK (Онзи-който-вече-няма-да-споменаваме), за втория ни онлайн рожден ден решихме да ви направим подарък!

Представяме ви новия сайт на NO BLINK, с изцяло нов дизайн, нов домейн и много нови идеи, с които тепърва ще ви изненадваме: NOBLINK.BG! 

Ще продължим да ви представяме по един нов късометражен филм, който заслужава вниманието ви:

всеки петък с онлайн премиера!

Най-хубавото е, че на NOBLINK.BG ще се ориентирате много по-лесно от преди в богатия избор от качествени български къси филми, които подбираме за вас:

Ще имате възможност да се абонирате, за да получавате информация за всички наши прожекции на къси филми в София и цялата страна…

…и ще можете винаги да сте в час  с интересни новини от кино живота у нас.

Щастливи сме да ви споделим и нещо, което надхвърли дори собствените ни мечти. Още преди старта си, NOBLINK.BG спечели доверието Националния филмов център, който става официален партньор на NO BLINK.  С подкрепата на НФЦ в момента разработваме английска версия на сайта. Общата ни цел – да покажем стойностното българско кино и зад граница, на щандовете на международните кино фестивали.

Сайтът www.noblink.bg е продължението на една идея, която се зароди преди малко повече от 2 години. Постигнатото за това време предпочитаме да мерим в цифри, а не в субективни оценки (макар че, да, реакциите на публиката след всяка среща с нищо не можем да ги измерим… J ). Та, за две години:

– подбрахме 57 качествени къси филма в онлайн каталога ни, качени напълно легално;

– събрахме близо половин милион гледания онлайн – с изкуство, съвършено непопулярно сред публиката до момента;

– организирахме първите по рода си две национални турнета за късо кино!

Сигурни сме, че това е само началото на нещо голямо, което има потенциала да стане още по-голямо – с ваша помощ!

Последвайте ни в новата ни фейсбук страница тук, както и в Instagram и Youtube, и разгледайте новия дом на българското късо кино на NOBLINK.BG!