fbpx
 

Дискусия на тема: „Искам да спортувам – вдигане на тежести“

Клубът по тежка атлетики при обединен клуб “Славия” бе домакин на Проведе се дискусия на тема: „Искам да спортувам – вдигане на тежести“, в което пряко участие взеха 25 души (от които 18 младежи до 29г). Дискусията се проведе в неделя,10.06.2018г., в спортната зала на клуба.

Инициативата се проведе в рамките на проект „Популяризиране на спорта вдигане на тежести сред младежите“, в който Клубът по тежка атлетика при обединен клуб “Славия” е партньорска организация, заедно с Фондация „Не мигайте пред българското кино“. Проектът цели да популяризира спорта вдигане на тежести сред младежите, използвайки положителни примери за подражание и създавайки положителни емоции в участниците и зрителите. Състезанието се проведе под ръководството на европейския и световен шампион по вдигане на тежести Здравко Стоичков, който чрез примера си насърчи младежите да обръщат повече внимание на спорта и здравословния начин на живот. В рамките на проекта се предвиждат и други интересни инициативи, сред които заснемане на първия български спортен сериал „При щангистите“.

Проект НПИМД-003-Н3/2018 „Популяризиране на спорта „вдигане на тежести“ сред младежите“ се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018г, с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, съгласно Договор No. 25-00-40/ 04.06.2018. Съдържанието на настоящия документ/ публикация е отговорност на Фондация „Не мигайте пред българското кино“. Министерство на младежта и спорта не отговаря за начина на използване на информацията.