fbpx
 

NO BLINK ОТНОВО НА ПЪТ С ЛЯТНОТО КИНО НА БНТ! НАЧАЛО: ДОВЕЧЕРА

снимка: www.bnt.bg

NO BLINK те кани на първото кино под звездите от лятото на БНТ: тази вечер, на Лятната естрада в Борисовата градина с прожекция на филма „Посоки“ от 21 ч.

В представянето на тазгодишната кампания на Пътуващото лятно кино, БНТ наричат NO BLINK „рицарите на краткото кино“… 🙂 Няма да крием – по-хубаво определение за каузата ни досега не бяхме получавали!

За втора поредна година NO BLINK и Българската национална телевизия си подават ръка по пътя на една обща идея – популяризирането на родното кино. Щастливи сме, че цели 6 филма от селекцията ни ще съпровождат отново пълнометражните продукции по време на лятното турне на БНТ! Ето кои са заглавията този път:

„Моята истина“ (2017)
Жанр: Детски
Продължителност: 9 мин.
Режисьор и сценарист: Стефани Райчева
С участието на: Борислава Петрова, Геновева Крумова, Явор Ковачев

„Пеперуди“ (2015)
Жанр: Драма
Продължителност: 6 мин.
Режисьор: Стефани Райчева
С участието на: Койна Русева, Максимилиан Стийл

„Солено и сладко“ (2011)
Жанр: Комедия, Драма, Семeен
Продължителност: 12 мин.
Режисьор: Поли Генчева
С участието на: Асен Блатечки, Боян Арбов

„За какво служи хлябът“ (2015)
Жанр: Комедия
Продължителност: 11 мин.
Режисьор: Ники Стоичков
С участието на: Марта Вачкова, Георги Колев

„Серафим“ (2017) – по разказа на Йовков
Жанр: Драма
Продължителност: 15 мин.
Режисьор: Ваня Донева
С участието на: Ивайло Христов, Васил Банов, Полин Лалова

„Батмобил“ (2016)
Жанр: Комедия
Продължителност: 17 мин.
Режисьор: Деян Барарев
С участието на: Димитър Мартинов, Росен Гицов, Десислава Бакърджиева

Цялата програма на събитието можете да прочетете тук, а ние с радост ще отбележим, че виждаме в нея не само любими заглавия като „Посоки“, „Възвишение“, „Жажда“, „Слава“, но и още къси филми (освен нашите)!

Пътуващото кино на БНТ ще обикаля страната през юли, август и септември. Oрганизаторите на кампанията се гордеят, при това съвсем заслужено, че откакто инициативата съществува, за 7 години в България са възстановени цели 16 летни кина, които функционират наново като културни точки в малките градове. Пътували сме по такива места и познаваме чувството – невероятно е да видиш с очите си колко обединяващо може да бъде едно кино събитие. Затова искрено споделяме емоциите на колегите от БНТ и им пожелаваме на добър път и този път!

Прекрасно е да виждаме колко живот носи със себе си новото българско кино! Това ни вдъхновява да го създаваме с още по-голяма любов. 🙂

Екипът на NO BLINK