fbpx
 

ДОБРИЧ ТЕ ПРЕДИЗВИКВА: НАПРАВИ ФИЛМ ЗА 48 ЧАСА!

Признаваме си, че не сме опитвали досега. Но сме гледали такива филми и вярваме, че е възможно.

Говорим за онази кратка и вдъхновяваща кино лудост, в която за 48 часа екипът създава цялостно, съвсем завършено и често доста симпатично кино произведение. Точно такова вихрено творене ще се случи през септември в Добрич! А сега е времето да попълниш формата за участие и да се впуснеш в нещо ново и щуро, и сигурно незабравимо.

Датите са 21 – 23 септември. В рамките на тези кратки и почти безсънни 48 часа участниците ще трябва да създадат, филмират, обработят и представят свой късометражен филм по предварително зададена тема.

Защо точно в Добрич ли? Факт, и ние се изненадахме, но и много се зарадвахме, че на такава неочаквана дестинация се организира толкова смело събитие, за което организаторите споделят:

         „Добрич е много красив град, който има много потенциал за представяне пред творчески екипи. Идеята за филмовото предизвикателство се роди на форум на Глобалния Добрич – Добрич в бъдеще време 2.0 през септември 2017 като част от идейната платформа за създаване на глобална общност от хора, свързани с Добрич. На форума режисьорът и основател на CastFolio – Николай Михайлов представи проекта си за документален филм и остана очарован от града и неговите околности. Няколко месеца по-късно написахме проект, който беше представен в общината и одобрен от общинския съвет.“

И така Община Добрич и CastFolio си стискат ръцете, за да организират 48-часов филмов маратон на тема „Красив Добрич“.

Осигуряват ти цялата необходима cнимачна техника – камери, обективи и осветление, подходящи за заснемане кино изображение, както и пълното настаняване и кетъринг за екип до 4 души. Ако пък нямаш екип, нека това не те спира – всички кандидати ще бъдат поканени да се присъединят към фейсбук група за обмяна на информация и сформиране на екипи.

За трите най-добри заглавия има предвидени награди награди – съответно от 1 500, 750 и 500 лева, осигурени от Община Добрич. Освен това спечелилите продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната, както и ще бъдат представени на следващото издание на международния филмов фестивал Берлинале през февруари 2019 г.

Ако сме грабнали вниманието ти, посети и сайта на маратона и cкачай смело в играта на www.filmchallenge.eu.