fbpx
 

ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКОТО КЪСО КИНО!

В навечерието на Великден искаме да насочим вниманието ти към един може би все още неизвестен, но значим празник – този на българското късо кино!

25-ти април е специален ден за нас не само защото късите филми са ни в кръвта, ами защото точно преди 3 години на тази дата стартирахме нашата платформа, която дава възможност на всеки да се докосне до изкуството, наречено късометражно българско кино. Заедно с нашите колеги и съмишленици от Кинематограф сме се заели с тежката задача да даваме криле на този форма на изкуство и да й помагаме да стига до възможно най-много хора. Това е и основната причина вече четвърта година да пътуваме из България с КИНОlove, където показваме едни от най-вълнуващите български къси филми.

Защо къси филми обаче? Да, 10 минути изглеждат много малко на фона на 90, но е факт, че една кратка история може да те разтърси толкова много, че с дни да не спираш  да си мислиш за нея. В днешното забързано ежедневие сякаш всички в един момент се нуждаем от тази глътка свеж въздух, нова перспектива, нещо, което да човърка мозъците ни и да ни изкара от рутинните задачи.

Стига сме говорили  – честит празник отново! Ние отиваме да си пуснем няколко къси филма по повода и те приканваме да направиш същото и да ни следиш по всичките ни канали, защото се готвят пълнометражни изненади 😉

#НеМигайте пред българското кино!

Последвайте ни във FacebookInstagram и YouTube за всички новости!