fbpx
 

FILM GATE BG: ПОЛЕТИ И ФИЛМИ #ЗАЕДНО НА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ

Най-успешните български късометражни филми „кацат“ на Летище Пловдив.

Стартира второто издание на ФилмГейт БГ под вече познатото мото „Късо кино с крила“. След успешния пилотен проект на Летище София, където десетки хиляди пътници се докоснаха до филмите на млади български автори, ФилмГейт БГ пристига на Летище Пловдив с интересни партньори и вълнуваща селекция.

ФилмГейт БГ е нова свободна зона за българско късометражно кино на Летище Пловдив. Заминаващите от там пътници вече могат да прекарат времето си преди извеждане към самолета в компанията на седмото изкуство. На екрана на ФилмГейт БГ ги очакват кратки и емоционални истории и голямо жанрово разнообразие. Всички филми са с английски субтитри, а излъчването им продължава без прекъсване по време на оперативното време на летището.

В това ново издание, великолепната селекция от филми е дело на нашите партньори – Кинематограф.BG, NO BLINK, Международен фестивал на късометражното кино „В Двореца“ и Международен фестивал на късометражното кино „Карантината“. С тях ни обединява една и съща и мисия, а именно – да „срещнем“ широката публика с качествени произведения, които рядко намират своя път до обикновения зрител и да развием по-многобройна аудитория за късометражните филми.

Предстоят нови шест месеца „късо кино с крила“. Сред избраните заглавия фигурират филми с множество фестивални успехи и награди като „Срам“ на Петър Крумов, „Любов“ на Боя Харизанова, „На червено“ на Тома Вашаров, „Как да надебелеем здравословно“ на Кеворк Асланян и много други.

ФилмГейт БГ е проект на продуцентска компания Менклипс и се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Пловдив 2019” в рамките на “Пловдив – Европейска столица на културата”.

За новини, програмата и повече подробности следете Facebook страницата ни: https://www.facebook.com/filmgatebg