Темата този път са сериалите на историческа тематика, посветени на онзи период, в който хората не са се къпали много-много.

Зузи Аспарухова и Влади Апостолов си правят компания в студиото със Стаси Айви. И тримата са посетили интересни места покрай историческите сериали по тв канал Epic Drama и документалните предавания на най-добрия исторически канал в Европа – Viasat History, и разказват за приключенията си.

Влади разказва как изглеждат туристите в Аушвиц и правят ли си селфита по розови тениски на фона на Лагерите на смъртта? И за срещата си с  Гай Уолтърс – известен британски историк и журналист, водещ на „Ловци на нацисти“.

За разлика от него, Зузи и Стаси са преживели приключенията си в Лондон и Талин, но в по-различна сфера – тази на художествената измислица. Стаси разказва за качването си на истинска подводница покрай извънредно скъпия сериал „Подводницата“. Споменаването на Алфи Алън пък кара Зузи за разкаже една история за асансьор и мъж, който й се струва познат отнякъде, но не може да се сети откъде…

  • С какво британските и американските актьори се различават?
  • Защо си заслужава да гледате „Мистериите на Мис Фишър“ и колко пъти може да видите самата мис Фишър гола?
  • Какви други сериали с мистерии не трябва да пропускате?
  • Какво наистина свързва нацистите с кацането на Луната?
  • И как може да заговорите режисьора и сценарист Йоргос Лантимос (The Favourite, The Lobster), въпреки че не обича да дава интервюта?

Тези и още въпроси намират отговор в този епизод на подкаста за кино на Webcafe.bg „Тихо, филмът започва“:

Слушай „Тихо, филмът започва“ – един подкаст на Webcafe

Aко ви харесва и искате да слушате отново – абонирате се в:

Recommended Posts