Фестивалът ще предложи на публиката над 70 от най-актуалните културни събития в сферите на театър, музика, литература, кино, пърформанс, танц и изобразителното изкуство.

Фестивалът  ще продължи до 7 септември, а откриването днес  ще бъде с юбилеен спектакъл на Балет Арабеск.

Гостите на „Аполония 2019“ ще имат възможността да гледат и филма „Да ходиш по вода“ на режисьора Андрей Паунов, проследяващ процеса по реализирането на инсталацията „Плаващите кейове“ на Христо Явашев – Кристо, както и документалната лента на Борис Мисирков и Георги Богданов „Дворците на народа“, разкриващ историите на знакови сгради от комунизма в Русия, България, Румъния, бивша Югославия и Германия.

А който не е успял да гледа награждавания дебютен филм на Надежда Косева „Ирина“, ще има възможност да поправи грешката си на 22 септември от 23:00ч. И като за финал на лятото, в пред последната вечер на фестивала (6 септември) ще бъде излъчен филма „Лятото на Обичайните заподозрени“. Едно завръщане в огненото сърце на отминалото лято и съпреживяване на най-интересните моменти от турнето на групата.

С незабравима българска филмова музика ще завърши 35-ото издание на празниците на изкуствата „Аполония“. „Да послушаме кино“ е първият самостоятелен концерт на Хилда Казасян, с познати мелодии от старите български ленти в нови аранжименти, направени специално за нея от Христо Йоцов и Живко Петров.

От сцената на амфитеатъра в Созопол Хилда Казасян в компанията на Теодосий Спасов и Васил Петров ще закрият „Аполония 2019“ и ще поздравят отминаващото лято с хубава българска музика на 7 септември.

Всички прожекции ще бъдат в читалище „Отец Паисий“ с начален час 23:00ч.

Пълната програма на фестивала можете да следите ТУК

Recommended Posts