Тази година CineLibri и Tatra Tea търсят страхотни къси филми, които да са свързани с литературно произведение. Имате възможност да изпратите филмите си до 3-ти септември и да участвате заголямата наградаот 1 000 лв. 

И ето защо да го направите….

CineLibri е единствения фестивал, който обединява киното и литературата, вдъхновен от ползотворното взаимодействие на двете изкуства. Той се провежда в София и други областни центрове в България всяка есен и показва най-добрите примери за филмови адаптации, базирани на значими литературни произведения, както съвременни, така и класически. Фестивалът е изключително важно и независимо събитие за висококачествени европейски филмови продукции и копродукции.

Фестивалът включва официална селекция от конкурсни филми, паралелна програма на филми извън конкурса и редица образователни събития, литературни презентации, различни панелни дискусии, семинари, майсторски класове и др.

От самото начало CineLibri е атрактивно място за редица образователни модули, като презентации на книги и лекции, панелни дискусии с гостуващи експерти, майсторски класове и работилници, открити срещи и различни безплатни събития с участието на специални гости на фестивала. Срещите с утвърдени европейски творци и талантливи млади професионалисти и всички съпътстващи събития с достойни лектори и гости, имат за цел да популяризират европейското културно наследство и съвременното европейско кино и литература.

Предстои да подберат най-вълнуващите филми и те ще бъдат показани по време на специална церемония, която ще се проведе в кино Люмиер в София. Големият победител получава парична награда от 1000 евро.

Сега е момента да изпратите и регистрирате филмите си тук:

https://filmfreeway.com/CineLibriandTatraTeaShortMovieContest

Recommended Posts