„Днес ще се срещнем след 10 години“ – или всички онези филми, които продължават историята на вече приключил сериал. Двучасови продукции, които ни показват какво се е случило с един или няколко от героите години по-късно.

Това е темата в новия брой на подкаста за кино на Webcafe.bg „Тихо, филмът започва“. Зузи Аспарухова, Драго Симеонов и Влади Апостолов обсъждат сполучливите и не толкова сполучливи примери за явлението „филмово продължение на сериал“.

Повод е излизането на El Camino: A Breaking Bad Movie – филмовият епилог на хитовия сериал Breaking Bad, който шест години по-късно ни показва каква всъщност е била съдбата на един от главните герои.

Зузи предупреждава, че ако не сте фенове на Breaking Bad, няма да разберете нищо от El Camino. Но дори да обичате историята на Уолтър Уайт и Джеси Пинкман, не е задължително да гледате новия филм.

И още:

• Качествата на спинофа на Breaking Bad – Better Call Saul;
• Ислямофобията в „Сексът и градът 2“;
• Скандалът между Ким Катрал и Сара Джесика Паркър;
• Фантазията за crossover между „Приятели“ и комиксовите филми на DC.

Всичко това в новия брой на „Тихо, филмът започва“:

[edgtf_icon_with_text icon_pack=“dripicons“ dripicon=“dripicon-microphone“ icon_position=“top“ icon_type=“circle“ icon_size=“edgtf-icon-large“ icon_animation=““ hover_type=“hover_default“ target=“_blank“ title=“Рodcast“ text=“Тихо, филмът започва – един подкаст на Webcafe“ link=“https://www.webcafe.bg/filmcafe/podcast/id_832787901_Tiho_filmat_zapochva_Serialat_svarshi_da_napravim_film“]

Aко ви харесва и искате да слушате отново – абонирате се в:

Recommended Posts