Документалната поредица на журналиста Стаси Айви и фотографа Диляна Флорентин – Cinema Confidential се завръща от другата седмица с нови герои и истории, този път от филмовия свят в Европа. 

Още другия четвъртък ще се срещнем с част от основните действащи лица в чисто новия сериал “Свят в пламъци, който тръгва у нас по канал Epic Drama от неделя 10-ти ноември. Впечатляващата продукция разказва за ужаса на Втората Световна война през погледа на различни преплетени човешки истории. Любовен триъгълник, забранени връзки, нови приятелства и различни локации като Варшава, Манчестър и Париж ще ни пренесат в едно различно време, където ще разберем повече за хората живяли тогава, как са оцелявали и какво ги е вълнувало. В главните роли са обичани актьори като Шон Бийн, Хелън Хънт и Лесли Манвил, както и младите звезди Джона Хауер-Кинг, Джулия Браун и София Вихуач. Актьорският състав се допълва и от Томаш Кот и Борис Шиц, които помним с великолепните им роли във филма на Павел Павликовски “Студена война”. Ще се срещнем и разходим с тях по червения килим на премиерата на сериала във Варшава. 

Пред камерата на Cinema Confidential в откровени интервюта ще застанат и специалните гости на кино-литературния фестивал CineLibri. Актьорите Кристоф Ламбер, Лоредана Каната, писателите Лоренсо Силва, Гарард Конли и А.Б. Йехошуа, режисьорите Даниел Алфредсон и Рита Азеведо Гомеш, продуцентът Рик Дъгдейл и лекторите по сценарно писане Линда Сегер и Джулиан Фрийдман ще разкажат за трудностите на занаятите си и какво им е коствало да стигнат до върха на кариерата си. През месец декември Стаси и Диляна ще ни отведат и в Берлин на червения килим на Европейските филмови награди, където ще ни срещнат с част от най-обичаните световни творци от европейски произход, сред които имена като Жулиет Бинош, Йоргос Лантимос, Адриана Угарте и много други.

В началото на следващата година Cinema Confidential ще напусне пределите на Европа и ще отскочи до Ванкувър, Канада на снимачната площадка на новия сезон на сериала “Проект Синя книга”, чийто първи сезон можем да видим по канал Epic Drama. Там ще се срещнем очи в очи със звездите на историята, която разследва съществуването на извънземни през 50-те години в САЩ и ще надникнем сред впечатляващите декори и костюми на продукцията. В главните роли на продукцията са актьорите Ейдън Гилън, който познаваме като Питър Белиш или Литълфингър от “Игра на тронове”, Майкъл Маларки – Енцо от “Дневниците на вампира”, който беше специален гост на Comic Con България преди две години, както и обичаните канадски актьори Лора Менел и Колм Фиоре. 

След Ванкувър Стаси Айви и Диляна Флорентин ще ни отведат в Ню Орлеънс и Лос Анджелис за още много филмови приключения. Историите на двете дами привличат и американската публика, тъй като Cinema Confidential вече се разпространява и в популярната платформа Amazon Prime. 

Recommended Posts