С подкрепата на Столична община се реализира проект „Доза щастие“, който повдига много важна тема за нашето общество – темата за зависимости и тяхната превенция.

За 240 ученици от столичните училища 101 СУ „Бачо Киро“,  Английска гимназия ”Проф.Иван Апостолов”, Софийска професионална гимназия „Джон Атанасов“ , ЧПГ “Образователни технологии“ и Увекинд бяха организирани специални прожекции на едноименния филм и дискусии с авторите и актьорите на филма. „Доза щастие“ е базиран на истинска история и отбеляза значителен успех от премиерата си през м. ноември досега, като е на път да се превърне в един от най-гледаните български филми за последните няколко години. Мисията на проекта е информираност и превенция на зависимости чрез киноизкуството, което е и основна кауза на целия екип, реализирал продукцията. Учениците имаха възможност да участват в интересни дискусии с известните кинодейци, режисьорът Яна Титова, продуцентът Николай Стоичков и актьорите Александър Алексиев, Валентина Каролева (която пресъздава образа на собствената си майка във филма), Ирмена Чичикова и Силвия Лулчева.

Освен посещенията в столични училища, в рамките на проект „Доза щастие“ се състоя и премиерата на филма през м. ноември в гр. София, на която присъстваха 950 души.

Проектът е финансиран от Програма „Култура“ на Столична община.

Recommended Posts