Стаси Айви с шведския режисьор Даниел Алфредсон

Тази седмица в Cinema Confidential ще се запознаем с четирима успели филмови творци. Актрисата Лоредана Каната, режисьорите Рита Азеведо Гомеш и Даниел Алфредсон и продуцентът Рик Дъгдейл ще споделят повече за своя път към голямото кино. 

Журналистът Стаси Айви и фотографът Диляна Флорентин се срещат с тях по време на престоя им в България по покана на кино-литературния фестивал CineLibri.

Стаси Айви с холивудския продуцент Рик Дъгдейл

Лоредана Каната е италианска актриса, работила с Паоло Сорентино и снимала няколко пъти в България. Сицилианката впечатли с естественото си поведение като член на журито на фестивала, редом до Кристоф Ламбер и с това, че изпя част от песента “Хубава си моя горо” на български език. Лоредана ще разкаже всичко за успехите си в киното, престоя си в Холивуд и защо любовта е най-важното нещо на света.

Стаси Айви с италианската актриса Лоредана Каната

Рита Азеведо Гомеш лично представи филма си “Португалката”, който е поетична и изключително заснета любовна история. Самата тя е от Португалия и ще разкаже как е започнал пътят й в киното, докато е била в напреднала бременност с първото си дете.

Режисьорът Даниел Алфредсон е едно от най-обичаните имена в Швеция, след двата филма, които прави по книгите от поредицата “Милениум”. Той ще сподели всичко за този опит, тъй като снима филмите още преди книгите да станат огромен световен хит. Двамата с холивудския продуцент Рик Дъгдейл работят заедно от години и представиха пред публиката първия си филм от трилогията “Интриго”. Базирани на книгите на шведския писател Хокан Несер, те са снимани наведнъж и почти изцяло в Източна Европа.

Recommended Posts