Тази седмица в документалната поредица Cinema Confidential ще се срещнем отблизо със звездата Кристоф Ламбер. Той беше в България като президент на звездното жури на кино-литературния фестивал CineLibri и се срещна със Стаси Айви и Диляна Флорентин за един много откровен и близък разговор и фотосесия. 

Роден през 1957 година в Ню Йорк, Кристоф съчетава много успешно САЩ и Франция, ще разберем как получава ролята на Тарзан, какво помни от снимките на “Шотландски Боец” и защо дъщеря му изучава филма му “Метро” в университета. Работил е с част от най-големите режисьори по света и си е партнирал с някои от най-нашумелите актьори. Завездата ще сподели и какво го прави щастлив, кой филм би гледал на самотен остров и на кого прилича повече дъшеря му Еленор.  

Много истински, скромен и приятен събеседник е, в което ще се уверим още този четвъртък. На въпроса дали има специална връзка с някой от героите или филмите си, той отговаря: “Нямам. Всички те са толкова близо до сърцето ми. И добрите и лошите, защото е невъзможно да правиш само хубави филми. Избрах филмите, които искам да правя със сърцето си, така че нямам любим.”

Recommended Posts