fbpx
 

За първи път показаха откъси от филма за Петя Дубарова

„Петя на моята Петя“ ще бъде представен пред широка публика през първата половина на 2020 година

На 4 декември, точно когато се навършиха 40 години от кончината на поетесата Петя Дубарова, за първи път и само в Бургас бяха показани откъси от филма за нея „Петя на моята Петя“, с общо времетраене 25 минути.

„Петя на моята Петя“ (Снимка: BulFoto)

„Петя на моята Петя“ (Снимка: BulFoto)

По този повод пристигна голяма част от екипа, който стои зад проекта – продуцентът Николай Урумов, режисьорът Александър Косев, операторът Иван Вацов, сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова, актрисата Алиса Атанасова, превъплътила се в ролята на Петя Дубарова, Алена – дъщерята на Юлиан Вергов.

Част от екипа на „Петя на моята Петя“ (Снимка: BulFoto)

Режисьорът Александър Косев (Снимка: BulFoto)

Продуцентът Николай Урумов и актрисата Алиса Атанасова (Снимка: BulFoto)

„Петя на моята Петя“ ще е напълно монтиран, сглобен и готов за представяне пред широката публика през първата половина на следващата 2020 г. Той задължително ще има своята бургаска премиера. Град Бургас присъства буквално навсякъде във филма, който бе заснет през лятото основно в Бургас. Актьорите и статистите са бургазлии или много свързани с града хора.

„Петя на моята Петя“ е продукция на „БЪФ пикчърс“, копродуцент е „Концепт студио“, реализирана е с финансовата подкрепа на Националния филмов център и Община Бургас.

Източник: Impressio.dir.bg