Тази седмица в Cinema Confidential ще се запознаем с няколко професионалисти в сериозна връзка с успешната адаптация на литературни произведения за големия екран. Журналистът Стаси Айви и фотографът Диляна Флорентин се срещат с автора на “Заличено момче” Гарард Конли, писателите Лоренсо Силва и А.Б. Йехошуа и световните специалисти Линда Сегер и Джулиан Фрийдман по време на престоя им в България по покана на кино литературния фестивал CineLibri.

Стаси Айви с писателя Гарард Конли

Гарард Конли доби световна популярност с романа си, който пише докато работи в България и проследява борбата му със закостенялото общество, което се опитва да го “излекува” от хомосексуалност с помощта на брутални терапии. Мемоарите му бяха филмирани от режисьора Джоел Еджъртън, а в главните роли на филма са Никол Кидман, Ръсел Кроу и Лукас Хеджес.

Двама автори, носители на престижни световни награди ще споделят как приемат адаптацията на романите си. Испанецът Лоренсо Силва и израелецът А. Б. Йехошуа разказват и за това какво ги вдъхновява да създават точно такива истории.

Д-р Линда Сегер е консултант по сценарии и изнася лекции по целия свят, след като е работила с някои от най-добрите. Джулиан Фрийдман е агент и лектор, който ще сподели повече за опита си и работата си с клиенти. Двамата световни специалисти ще предложат и рецептата си за успешна история.

Recommended Posts