На 13-ти януари, 2020 г. отбелязваме 105 години българско филмово изкуство. Това е датата, на която през далечната 1915 г. е направена прожекция на първия български филм – “Българан е галант”. От тогава са се създали стотици филми в най-различни жанрове и формати, които са покорили и продължават да покоряват както родни, така и чуждестранни екрани. 2019 от своя страна се оказа особено успешна за най-новите заглавия, някои от които успяха да влязат в Топ 10 за най-гледаните български филми на всички времена.

За да отбележим 105-тата годишнина на българското кино, NO BLINK отправя предизвикателство към всички киномани. Идеята е проста – всеки, който иска да се включи, споделя снимка/видео или реплика/цитат от своя любим български филм, посочва заглавието на филма в поста, тагва трима свои приятели, които също да се включат, копира условията на предизвикателството и завършва поста си с призива „#НеМигайте пред българското кино!“

Нека видим кои са най-любимите български заглавия и така да повдигнем темата за кино изкуството у нас – защото то заслужава нашето внимание.

Условия на играта:

Знаеш ли, че тази година се навършват 105 години от прожекцията на първия български филм? По този повод ние от NO BLINK, медията за българско кино, те предизвикваме да споделиш снимка, видео или цитат от своето любимо българско кино заглавие. Копирай условията на играта и отбележи трима свои приятели, които да направят същото. Нека да отдадем вниманието на българското филмово изкуство, което заслужава. #НеМигайте пред българското кино!

Виж кой вече се включи в кино предизвикателството на NO BLINK:

Recommended Posts