Какво щяхте да направите, ако можехте да пътувате във времето? Да погостувате на динозаврите с надеждата, че няма да ви използват за обяд? Да надзърнете в бъдещето на тотото, за да станете богати? Или да се погрижите Хитлер да не доживее възрастта, в която ще започне световна война?

Единствената възможност за подобни упражнения във „времевия континуум“ дават филмите, посветени на пътуването на времето. На тях е посветен и този брой на подкаста на Webcafe.bg за кино „Тихо, филмът започва“.

Зад микрофоните отново са Зузи Аспарухова (дошла до студиото със своя „Делориън“), Влади Апостолов, който чете утрешния вестник, Драго Симеонов от миналото и Павел Симеонов-Пачето от бъдещето, които имат роднинска връзка, но няма да ви спойлваме.

Те обсъждат и ви препоръчват някои от най-добрите филми по тази особено пипкава тема, при която герои (и злодеи) отскачат ту няколко десетилетия назад, ту няколко столетия напред, а много често зрителят сам трябва да си отговори каква е логиката зад това времево пътешествие.

И още:

  • Гениалната идея на Пачето за филм с най-добрия приятел на Иисус и пренаписването на Библията (долу ръцете, Холивуд!);
  • Особената връзка на Зузи с Марти Макфлай;
  • Защо Драго иска да срещне бъдещето си Аз и да срещне един режисьор с по-младата му версия;
  • Парадоксът на дядото и другите неизбежни въпроси след подобни филми.
Слушай „Тихо, филмът започва“ – един подкаст на Webcafe

Aко ви харесва и искате да слушате отново – абонирайте се за „Тихо, филмът започва“:

Recommended Posts