В продължение на няколко месеца екипът на платформата за българско кино NO BLINK разработва, в партньорство с Българското национално радио, проекта за създаване на подкаста „Кино с думи“. Усложнената епидемична обставновка беше основната причина за известното забавяне на дългоочаквания старт… Но ето, че настъпи мигът и за това ново и смело начинание!

Още тази неделя в 21 ч. слушателите ще имат възможността да чуят първия епизод. Подкастът стартира с рубриката „Те ще ме цакат с българско кино“ с водещ Таня Димова. Коя беше темата, която провокира любопитният разговор на участниците – ще разберете съвсем скоро на www.noblink.bg!

Подкастът „Кино с думи“ ще среща своите слушатели с едни от най-интересните и утвърдени личности в българското кино, за да разкрие всичко най-актуално и любопитно от процесите в реализиране на една продукция в България. Епизодите ще бъдат излъчвани както по Българското национално радио от 19:30 ч., така и онлайн в каналите на NO BLINK за споделяне на аудио съдържание, в неделя, през една седмица.

Поредицата стартира с две рубрики: „Те ще ме цакат с българско кино“ с водещ Таня Димова – във формата на дискусия ще бъде разглеждана определена тема от участници, които от своята професионална гледна точка, ще се включват в разговора; „Без маски в киното“ с водещ Йордан Георгиев – позовавайки се на жанра на портретното интервю, ще ви срещаме отблизо с личност с дългогодишен творчески път или утвърдени творчески тандеми/групи, работещи заедно.

Подкастът „Кино с думи“ се реализира с парнтьорската подкрепа на Българското национално радио и финансиране по Програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“. Благодарим им изключително много, че повярваха в идеята и мисията ни да провокираме все повече интерес към историята на българското кино и неговото развитие в съвремието ни!

Recommended Posts