На 21 Декември стартира най-мащабната стрийминг платформа за българско кино и театър – GLEDAM.BG | Гледай и ти! Българските зрители от Европейския съюз, САЩ и Канада ще имат достъп до най-богатата колекция от български филми и театър.

Предимството на GLEDAM.BG пред каквато и да е “пиратска” авантюра е количеството, качеството на съдържанието, субтитрите на български и английски език и удобството, че е достъпна на всички устройства! Без досадни сваляния и изискване за допълнителна памет в устройствата, което беше факт само заради липсата на единна българска база за филми и театър. По тази причина много от българската продукция не можеше да разгърне напълно потенциала си и да достигне до максимален брой зрители. GLEDAM.BG е уникалното решение на този проблем. GLEDAM.BG е мястото, което дава много по-дълъг живот на българското изкуство тук и извън пределите на страната.

Да си признаем – друго си е да гледаш качествена продукция на собствения си език!

Платформата стартира точно преди Коледа с повече от 40 заглавия от преди 1989 година. Със сигурност заглавия като “Дами Канят”, “Вчера”, “С деца на море”, “Крадецът на праскови”, “Козият рог”, “Опасен чар” ще ни върнат любовта към българското кино. Колекцията се допълва и от новата класика като “Дзифт”, “Стъпки в пясъка”, “Доза Щастие”. Каталогът разполага с жанрово разнообразие за всеки вкус, за всяка възраст. Това дава възможност чисто статистически да открием “най-гледаните” български филми, да разберем и задоволим интереса на зрителя.

GLEDAM.BG предлага възможност за месечен и годишен абонамент, както и за гледане под наем на отделни заглавия на съвсем достъни цени. Амбицията е да се добавя ново съдържание на всеки 2 седмици, както и авторски продукции, създадени специално за платформата.

Българското кино е невероятен феномен – независимо от липсата на средства, на субсидии и подкрепа от институциите, то продължава да съществува и да ни вълнува.

В тази странна година още веднъж се убедихме, че изкуството е по-силно от пандемията. То е магията, която ни събира, спасява от скуката, дава надежда, показва изход и напомня “нормалното”!

Вече си представяме уютната коледна сутрин – как сгушени заедно на дивана споделяме с децата си нашето детство – на “Топло”, с “Таралежи без бодли”. И макар, че е “Време разделно”, все пак “Всичко е любов”!… Пък “Да видим кон боб яде ли”!

GLEDAM.BG

ГЛЕДАЙ И ТИ!

Recommended Posts