В края на тази особена година, в която сякаш целият ни живот беше на пауза, поглеждаме назад към филмите в платформата на NO BLINK. Всички ленти, както винаги, бяха само на един клик разстояние, като това предостави на зрителите постоянен достъп до качествено българско кино.

Имахме възможност да ти представим 27 заглавия като част от филмовия ни каталог и 1 ексклузивна 36-часова премиера. Безкрайно благодарни сме на всички автори и творчески екипи, които ни гласуваха доверие техните произведения да станат част от платформата на NO BLINK. Благодарим и на теб, немигащ зрителю, за споделените мигове със съвременното българско кино!

Към всички тазгодишни премиерни заглавия имаше огромен зрителски интерес, но ето кои събраха най-много гледания:

10. SEEN – 1 987 гледания

SEEN е реалистична история, разширена в триптих, която има за цел да повдигне въпроси за състоянието и бъдещето на нашите взаимоотношения, повлияни от модерните технологии.

Режисьори: Николай Драганов, Петър Бояджиев

Жанр: Драма

9. Паркинг – 2 060 гледания

Ирина има напрегнат ден: тя слага край на дълга връзка, тича към супермаркета за седмичните покупки, оцелява в катастрофа. Закъсняла, задъхана и с кървящо коляно, Ирина най-сетне се прибира у дома, където нейният съпруг я очаква нервно.

Режисьор: Ивайло Минов

Жанр: Драма

8. След 100 метра завийте надясно! – 2 085 гледания

Никола пътува към София, за да посрещне раждането на своето дете. Опитвайки се да избегне трафика, Никола се отклонява и минава по стар, черен път, по който се движи и Стойко, който пътува към града за погребението на майка си. Недоразумение ги принуждава да се срещнат и ги изправя пред смъртта. Единствената опция е, заедно да намерят изход от ситуацията.

Режисьор: Стефани Дойчинова

Жанр: Драма, Комедия

7. Линията – 2 209 гледания

Последната теснолинейка на Балканите свързва повече от петнадесет села и градове, намиращи се дълбоко между три планини – Рила, Пирин и Родопи. Теснолинейката е единственото средство, чрез което хората се придвижват от малките към по-големите градове и осъществяват търговия. Населението по тези места се състои предимно от възрастни, чийто деца са избягали в чужбина в търсене на по-добро бъдеще. Филмът проследява историята на теснолинейката, a теснолинейката разкрива историята на хората, които живеят по пътя й.

Режисьор: Стефани Дойчинова

Жанр: Документален

6. Прошка – 2 396 гледания

Сашо се грижи за своя съсед Бай Георги – старец, спестявал цял живот. Когато животът притиска младото момче, той трябва да направи своя избор… Обир. Кръв. Предателство… Колко струва една човешка прошка?

Режисьор: Михайло Коцев

Жанр: Драма

5. Миша дупка – 2 635 гледания

Платоновият мит за пещерата като алегория на съвременното общество.

Режисьор: Георги Светломиров

Жанр: Драма

4. Може би утре – 2 659 гледания

Аз съм Сам, в смисъл така се казвам. Не съм излизал от 2 години, 232 дни и 18 часа…

Режисьор: Мартин Илиев

Жанр: Драма, Романтичен

3. Сутрин – 3 097 гледания

15-годишно момиче е задържано в дискотека след 22 часа. Нейните незаинтересовани родители не могат да я приберат и затова отегчен полицай решава да я закара до вкъщи, въпреки че това е против правилата. Този филм е за промяната в отношенията на двама самотни непознати по време на краткото пътуване от полицията до дома.

Режисьор: Неда Морфова

Жанр: Драма

2. Пипнах те! – 3 322 гледания

Крум (45) е замесен в групировка за трафик на деца. В търсене на поредната си жертва, той попада на малко момиченце (4), което го кара да заплати греховете си. От ловец Крум се превръща в жертва на жертвата си.

Режисьор: Стефани Дойчинова

Жанр: Драма, Трилър, Хорър

1. Капия – 6 138 гледания

За да отмъсти на строгия си нов учител, Лили краде ключовете му и нахлува в дома му, за да му прави номера. Не е подготвена обаче, за това, което намира там…

Режисьор: Елена Тончева

Жанр: Комедия

Сигурни сме, че ни предстоят още много вълнуващи срещи с българското кино през 2021 година!
Желаем на теб и твоите близки безкрайно здраве и повече възможности за споделени мигове!
Не мигайте пред българското кино!

Recommended Posts