Мария Бакалова успя да направи още един пробив – тя е първата българска актриса номинирана за “Оскар”! Нейното име беше и първото при обявяването на номинациите, защото и нейната категория за “Поддържаща женска роля” откри съобщаването на тазгодишните отличени.

Мария е на 24 години и успя да направи за разпознаваемостта на българското присъствие в киното повече, отколкото си е представяла. Факт е, че агенциите по света се “оглеждат” за източноевропейци и специално за български актьори след появяването й в “Борат 2”.

Ще стискаме палци номинацията й да я отведе до спечелването на статуетката! Церемонията по връчването на наградите ще бъде на 25-ти април и ще се проведе за 93-ти път. Дано това са щастливи числа за първото появяване на българска актриса на “Оскарите”, желаем й искрено успех!

Номинацията за Бакалова не е единственият исторически момент – за пръв път две жени са номинирани за „Оскар“ за най-добър режисьор. Става дума за Клои Жао за „Земя на номади“ и Емералд Фенъл за „Момиче с потенциал“.

Ето и пълния списък с номинираните:

Най-добра женска поддържаща роля:

Мария Бакалова (Borat Subsequent Moviefilm)

Recommended Posts