Екипът на платформата за българско късометражно кино си партнира с НАТФИЗ  за представянето на четири филма на режисьора Ники Урумов през Март.

Николай Урумов има доста богата биография – от музикална кариера, през тонрежисьор, продуцент, а понастоящем и студент по режисура в НАТФИЗ. Филмографията му като режисьор е достатъчно богата, за да запълни филмовия календар на noblink.bg за месеца.

Почитателите на къси филми видяха на 5-ти март документалното откровение “Души от камък”, разкриващо част от историята на уникалната Гимназия по каменообработване в с. Кунино. Тя е едно от двете училища в цяла Европа, които обучават младежите как да “опитомяват камъка”.

На 12 март филмът “Олимпийски надежди” ни представи история с участието на актьора Филип Буков /познат ни от сериала “Откраднат живот”/, който пресъздава млад талантлив боксьор, търсещ мястото си в олимпийския отбор… На висока цена!

“Още една неделя”, публикуван на 19 март, е реминисценция на последните минути на Павел. Камерният трилър включва безмълвното, но изпълнено с действие участие на Асен Асенов и Даяна Ханджиева (“Скъпи наследници”, “Фермата”).

Месецът на Ники Урумов ще завърши с документалния филм “Обратната страна на медала” – историята на европейската шампионка по вдигане на тежести Сийка Стоева, която разказва за превратностите в кариерата си.

Обичащите българско кино, могат да разберат повече за интересни моменти от създаването на филмите, работния процес и реализацията им чрез осъществената на 21 март онлайн среща във Фейсбук страницата на NO BLINK с режисьора Ники Урумов, актьорите Филип Буков и Даяна Ханджиева.

Ники Урумов е и продуцент на предстоящата вълнуваща премиера – “Петя на моята Петя”. Филмът за останалата завинаги на 17 години бургаска поетеса Петя Дубарова е част от предстоящото издание на София Филм Фест.

 

Премиерите в платформата noblink.bg се осъществяват с подкрепата на Национален фонд “Култура” и НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”.

Recommended Posts