В третото издание на видео рубриката ни „КИНОводител“ на фокус, отвъд обектива, е един от най-гледаните български сериали – „Под прикритие“, преминал родните граници като световен хит с продажби в 184 територии. Поглеждаме към филмовия свят на едни от най-емблематичните персонажи от режисьорския стол, с помощта на Виктор Божинов. Какво е предизвикателството да работиш на толкова бързи обороти и едновременно с това да успееш да изградиш спиращо дъха напрежение във всички сезони? Как се влиза в тази неравна битка с времето без компромис в качеството? Търсим отговорите на тези въпроси чрез любопитните истории за реализацията на ключови сцени в епизодите.

КИНОводител се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Виктор Божинов е режисьор, сценарист и продуцент – човекът, който стои зад камерата на едни от най-успешните съвременни български филмови продукции у нас. Самостоятелният му дебют в пълнометражното игрално кино постига големи успехи – „Възвишение“ е прожектиран на рекордните за българска продукция 65 екрана в цялата страна и привлича над 72 000 зрители през първите 10 дни от излъчването му. Съвсем скоро предстои премиерата и на най-новия му игрален филм – музикалната комедия „Голата истина за група „Жигули“.

Името на Виктор Божинов се свързва освен с хитовия телевизионен сериал „Под прикритие“ на БНТ, така и с редица популярни чужди продукции като „Ханибал“, „Рим“, „Юлий Цезар“, „Спартак“ и други. Работил е със световни имена в киното като Режис Варние, Фолкер Шльондорф, братя Тавиани, Тимур Бекмамбетов, Ули Едели Майкъл Аптед.

Recommended Posts