Този път нашият КИНОводител те отвежда в музикалния свят на една филмова продукция. Нашият водач е Георги Стрезов – един от най-изявените композитори на филмова музика не само в България, но и в световен мащаб. Той ни разкрива повече от творческия процес, в който музиката се превръща в „невидим персонаж“.

Работата по българското заглавие „Събирач на трупове“ се оказва сериозно предизвикателство и Георги създава три варианта за сауднтрак на филма. Във видеото можеш да научиш повече за това как визуалната естетика се вплита със звука в неделимо цяло и какво е било нужно на екипа, за да се създаде най-подходящата музика.

КИНОводител се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Георги Стрезов е композитор, който започва да се интересува и работи в тази сфера още на 15 години и от тогава досега е написал музика за множество проекти, сред които телевизионните сериали „Дървото на живота“„На Границата“, „Белези“ и пълнометражните филми „Воевода“„Шибил“„Събирач на трупове“. Името на композитора е често свързвано и с едни от най-успешните чуждестранни продукции в световен мащаб, той е имал възможността да работи по саундтрака на „Междузвездни войни: Хан Соло“, сериалите на НВО „Параграф 22“ и „Короната“. Георги и неговата компания Strezov Sampling записват музика за едни от най-награждаваните композитори – Рупърт и Хари Грегсън-УилямсДжон ПауълХанс Цимер.

Гледай и ти
"СЪБИРАЧ НА ТРУПОВЕ"

ПОВЕЧЕ ЗА ФИЛМА „СЪБИРАЧ НА ТРУПОВЕ“:

Екип

В ролите: Стоян Радев, Теодора Духовникова, Лидия Инджова, Михаил Билалов, Стефан Щерев
Режисьор: Димитър Димитров
Оператор: Борис Славков
Сценарист: Марин Дамянов
Композитор: Георги Стрезов
Продуцент: Георги Николов
Продуцентска компания: Magic Shop

 

Синопсис

Ицо е шофьор на линейка, с която събира трупове в София. Той се влюбва в Катя, но тя е метреса на гангстер. Ицо убива своя съперник и така си разчиства сметките със злото от своето детство. Неочаквано той открива, че Катя също е обсебена от злото, а истинската любов е другаде…

Recommended Posts