За последните 5 години и половина платформата за българско кино noblink.bg събра 160 от най-добрите къси родни заглавия. Напълно безплатно от всяко устройство и всяка точка на света може да гледате заглавия в които участват най-обичаните актьори – Иван Бърнев, Деян Донков, Александър Алексиев, Марта Вачкова, Филип Буков, Васил Василев-Зуека и още десетки.

Пускане на видеото

Вече близо 100 000 българи гледат късите филми и се насладиха на прекрасната игра на Стефан Данаилов и Евелин Костова в “Правила” на реж. Ясен Генадиев, както и танцуват и пеят заедно с Луиза Григорова-Макариев с първия къс български мюзикъл “EAT ME!” 

 

“Преди 6 години заедно с колегите от Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров си дадохме сметка, че в България се правят по над 100 къси филма на година и почти никой от тях не достига до зрителите. За наша радост днес можем да се похвалим с добре отгледана публика, която направи над 2 500 000 гледания на филмите в noblink.bg. Благодарим ви!” – Ники Стоичков, един от създателите и главен редактор на платформата.

 

С подкрепата на Национален фонд култура платформата за българско кино успя да си позволи ребрандиране на целия сайт. Сега всички комедии, драми, анимации, фантастични и документални филми могат да се гледат на фона на модерен, бърз и функционален сайт. А новините и каталожната информация за целия сайт е още по-достъпна.

Пускане на видеото

Благодарение на партньорството ни с БНР може да надникнете зад кулисите на родното кино чрез подкаста “Кино с думи” и поредицата “КИНОводител”.

Приятно ГЛЕДАНЕ, СЛУШАНЕ и ЧЕТЕНЕ

за българско кино на noblink.bg

 

С подкрепата на Национален фонд „Култура“

Recommended Posts