Филмът на Яна Титова завладя не малко сърца по целия свят. Родната публика обикна лентата, както пред големия екран, така и на малкия.  След множеството успешни участия в редица фестивали, „Доза щастие“ се завръща отново на голям екран за всички гости на София Филм Фест. Прожекцията ще се състои на 4-ти март в Дом на киното. А в същото време от 4-ти март филмът ще е достъпен в платформата gledam.bg за териториите на 6 държави – България, Франция, Италия, Англия, Австралия и Нова Зеландия.

Във филма се проследява историята на журналистката Весела Тотева, чиято воля надделява над пагубната зависимост и битката срещу наркотиците. Сценарият, който Яна Титова изготвя сама, е базиран върху книгата на Тотева „Падение и спасение: изповедта на една хероинова наркоманка“. Въпреки мрачното си звучене, една от водещите линии е тази за надеждата. Светлината и хората, които ни вдигат след тежкото препядствие. Действието се развива в тежките години на последното десетилетие на миналия век. По това време българските граждани са изправени пред огромно изпитание – освен кризата и смяната на режима, в ежедневието на българина свободно нахлуват и наркотиците. Широкото разпространение на подобни вещества и „бум“-ът, който те предизвикват, последвани от човешкото падание са интригуващо проследени в лентата.

В главната роля влиза дъщерята на Весела Тотева – Валентина Каролева, която е изправена пред сложната задача да изиграе собствената си майка. Въпреки трудностите и изпитанията, целият екип (в който влизат имена като Александър Алексиев, Иван Бърнев, Асен Блатечки, Силвия Лулчева) се справя повече от невероятно, пресъздавайки тази история за надеждата и спасението. 

Гледай „Доза щастие“ на 4-ти март в Дом на киното или онлайн в платформата за българско кино gledam.bg

Ние гледаме качествено българско кино, гледай и ти!

Кадър от филма „Доза щастие“ (2019)

Recommended Posts