„Отвъд“ е новото попълнение в платформата за късометражно българско кино NoBlink. Можете да преживеете филма още сега!

Кадър от филма „Отвъд“ (2021)

„Отвъд“ е антихуманна лента, която ни разкрива един от потенциалните финали, с които се разминахме през последните години. Филмът на Николай Драганов и Петър Бояджиев разглежда постапокалиптичното битие на живота ни през изминалите две години. Актуалното звучене и тематика, предизвикват огромен интерес към работата на режисьорите, което се отразява в редицата номинации и награди, с които „Отвъд“ е отличен по някои от най-престижните филмови фестивали в света: награди от Eastern Europe Film Awards 2021, Tagore International Film Festival 2021; номинация в категорията за късометражни филми на фестивала в Кан 2022.

В лентата можем да видим известни и любими лица като Димо Алексиев, Дария Симеонова и Нено Койнарски, а в останалата част от актьорския състав фигурират имената на едни от новите попълнения и надежди на българското кино и театър – Димитър Илиев, Кремена Деянова, Сара Драгулева.

Кадър от филма „Отвъд“ (2021)

Последните две години ще останат белязани от мерките и катастрофалните поражения, които ковид вълната нанесе на обществото в световен план. Всеки от нас преживя този дистопичен период и със сигурност ще запомни последствията върху нормалния живот и човешкото отношение към отсрещния. Питали ли сте се обаче какво щеше да се случи, ако обстоятелствата и ситуацията се беше развила в един друг контекст? Режисьорите разглеждат именно това потенциално антихуманно бъдеще, което успяхме да избегнем.

„Отвъд“ привлича любопитството не само с актуалната тематика, но и с изключително интересната си кинематография, която спомага за усещането на тази дисхармония и страх.


Гледай „Отвъд“ сега на noblink.bg, а на голям екран – в мрежата от прожекции на Кинематограф.

Кадър от филма „Отвъд“ (2021)

Автор: Десислава Василева

Рубриката „КИНОводител“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“

Recommended Posts