Гледайте филма „Истинските супергерои“ на специална безплатна прожекция на 20 декември 2022 от 19 часа в кино Одеон, София.

Защото човек е способен на много, а героят на всичко!

През месец декември тази година в кино Одеон предстои премиерата на документалния филм „Истинските супер герои“. Филмът повдига един от най-наболелите за обществото ни проблем – битката на човека с онкологичните заболявания. Разказът на Бианка Илич и Димитър Гочев ни отвежда при онези борбени хора, които успешно са победили болестта. Историята пресъздава емоционалните, психически и физически състояния на пациенти от различни националности, с различни професии и на различна възраст, чиято диагноза „рак“ преобръща живота им, но филмът се стреми да сломи отчаянието и болката и да донесе вяра и надежда в човешкото сърце.

NO BLINK Pictures и Национален Фонд Култура застават зад проекта, чиято цел е да подкрепи пациентите с онкологични заболявания и техните близки, в това да намерят положително решение и по-лек път за себе си. Кампанията включва пет безплатни прожекции и провеждане на дискусии с представители на целевата група от болници/диспансери/ комплексни онкологични центрове в София, Пловдив, Панагюрище, Русе и Стара Загора. В дейността се включва психолог, който чрез своя опит и професионални умения най-добре ще успее да оцени емоционалните и психологични потребности на присъстващите и да генерира положителна нагласа, че болестта може да бъде преодоляна.

В дискусиите, като презентатор, ще се включи и главното действащо лице от филма “Истинските супергерои“ – самата Бианка Илич. Като истински боец и позитивна жена, Бианка говори открито за опита си с болестта,  за личните си емоции и психологически състояния, за трансформацията си и за силата да помага и на други хора да се справят с диагнозата.

Чрез високата трибуна на филмовото изкуството истинските супер герои ще ни разкажат за мъдростта на вярата и за силата на надеждата, които дават усмивка по пътя към излекуването!

Recommended Posts