Нови две филмови заглавия можете да откриете на страницата на noblink.bg, с участието на популярни български актьори – това са филмите „Преди нощта да изтече“ и „Откъснати цветя“ с режисьор младата Катерина Борисова.

„Преди нощта да изтече“ е романтична история за двама души в извънбрачна връзка, които в една любовна нощ ще открият много истини за себе си, а в главните роли можете да видите Лилия Маравиля и Мартин Радоев. Във филма взима участие и талантливия Стоян Радев, а специална роля в проекта играе Ицхак Финци. Преди нощта да изтече живота на група хора се променя завинаги.

Кадър от филма „Преди нощта да изтече“ (2012)

„Откъснати цветя“ разказва за срещата на Ида с едно момче, което мисли че е цвете. Двамата се срещат в болнично заведение и разктиват тайна, която застрашава живота им.

Катерина Борисова е филмов режисьор с международни награди и съосновател на Семперия Филмс – продуцентска компания, насочена към създаването на развлекателно-образователни предавания, филми с фокус върху женски персонажи и теми, танцови и имидж видеа. Катерина има дългогодишен опит в сферата на аудио-визията.

От 2008 г. работи в различни филмови, телевизионни и видео продукции, арт събития и семинари като режисьор, сценарист, организатор.  От 2011 г. става и един от водещите автори в Списание 8 – дейност, породена от стремежа й да разпространява полезна и съдържателна информация бързо до широката публика. Там допринася, участва и помага за създаването на обществени, екологични и благотворителни кампании, практика, която с удоволствие включва в собствената си компания днес. През 2015г. завършва и официалното си следване в НАТФИЗ по филмова и телевизионна режисура.

Не мигайте пред българското кино!

Гледай!

Източник : интернет

Статията е създадена с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура!

Кадър от филма „Откъснати цветя“ (2016)

.

Recommended Posts