ЕКСЛУЗИВНО: Мария Бакалова съвсем наскоро е приключила снимките на българския късометражен филм „Това, което остава“ (What Stays After) на режисьора Димитрис Георгиев.

Филмът е продуциран от NO BLINK Pictures, New European Wave Entertainment както и от продуцентската компания на Мария Бакалова Five Oceans, която основава заедно с колегата си актьор Юлиян Костов (Shadow and Bone, The Toxic Avenger).

Сценарият на филма е написан от Димитрис Георгиев и Марий Росен. Тяхната колаборация започва с проекта „Заедно без теб“, който става част от програмата Forum Expanded на международен филмов фестивал в Берлин. След този опит, Димитрис Георгиев и Марий Росен решават да реализират „ТАТКО“ – пълнометражен филмов дебют, който сега е в постпродукция и е част от големи филмови пазари за копродукция.

Мария Бакалова и Елена Телбис по време на снимките на „Това, което остава“ Фотограф: Светослав Стоянов

„Това, което остава“ проследява екстремното съзряване на момче по време на трагични събития, разтърсващи семейството му. За всички персонажи, историята която се разплита е едно истинско житейско изпитание. Всички те застават пред болката от загубата на близък човек, откриват истини, за които не са готови, правят избори, които променят напълно живота им, изпитват вина, която ги разяжда. Те търсят изход, но остават в капана на събитията.

Актьорът Ян Лозов и режисьора Димитрис Георгиев по време на снимките на „Това, което остава“

Фотограф: Светослав Стоянов

Мария Бакалова се присъединява към звездния каст на „Това, което остава“, който включва Захари Бахаров („Игра на тронове“, Slow Horses и Мисията невъзможна: Пълна разплата – част първа, „Под прикритие“), Елена Телбис („Каръци“) и Маргита Гошева („Урок“, „Слава“ и „Бащата“). Главната роля е поверена на Ян Лозов.

Проектът е финансиран от Националния филмов център и с подкрепа на Община София, Община Бургас и Община Стара Загора.

Това е вторият филм, който Юлиян Костов и Мария Бакалова продуцират през компанията си Five Oceans, след очаквания игрален филм „Триумф“ на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева, който е в постпродукция.

Recommended Posts