Skip to content

КИНО С ДУМИ

един подкаст на NO BLINK

КИНО С ДУМИ: Как се гради образ в киното
Казват, че киното е колективна психотерапия, чрез която можем да реализираме тайните си желания. Най-прекият път към осъществяването на тези наши мечти осигуряват образите в един филм или сериал. Нима не са те тези, които чрез репликите си и посланията, които отправят, се настаняват трайно в съзнанието на зрителите?
Чуй епизода
Без маски в киното с Илиян Джевелеков
В часа на „Кино с думи“ като част от рубриката ни „Без маски в киното“ ти представяме разговора на Йордан Георгиев с Илиян Джевелеков - кинорежисьор, сценарист и продуцент.
Чуй епизода
БЕЗ МАСКИ В КИНОТО: Милко Лазаров
В часа на „Кино с думи“ като част от рубриката ни „Без маски в киното“ ти представяме разговора на Йордан Георгиев с Милко Лазаров - режисьор и председател на Съюза на българските филмови дейци.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Критиката като изкуство
“Критиката на изкуството, когато е направена добре, може да остави дори по-голямо удоволствие от изкуството, на което е посветена.” - казва Роджър Ебърт.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Филип Аврамов – Фицата в “Без маски в киното”
За творческите предизвикателства и актьорските превъплъщения можеш да чуеш повече от Филип Аврамов в Епизод 20 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио – „Кино с думи“!
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Стефан Командарев в “Без маски в киното”
След кратката лятна пауза на „Кино с думи“ ти представяме вдъхновяващ разговор като част от рубриката ни „Без маски в киното“ с един от най-талантливите и увлекателни разказвачи на истории в българското кино!
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Новата вълна
Ежедневно се изправяме пред множество избори, свързани с желанието ни за развитие и усъвършенстване в професионалния ни път. Именно за избора да получиш кино образованието си в България ще си поговорим с нашите събеседници, които правят първите си стъпки в това да създават свои филми. Новата вълна се задава и носи надежда за бъдещето на българското кино!
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: NB! – Екипът говори
Екипът на "Кино с думи" застава зад микрофона, за да разкаже повече за любовта си към българското кино и вдъхновението да "влюби" зрителите в него! Поглеждаме към случващото се и с нотка критика - изключително важно е да бъде изразена, най-вече към това, което толкова силно обичаме.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Георги Дюлгеров в „Без маски в киното“
За целия ни екип е изключителна възможност и чест да ти представим "Без маски в киното" с участието на проф. Георги Дюлгеров - един от най-ярките и обичани кинорежисьори в България, сценарист, дългогодишен педагог в катедрата "Филм и телевизия" в НБУ и вдъхновител за създаването на NO BLINK.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Кристина Грозева и Петър Вълчанов в „Без маски в киното“
За първи път в рубриката ни "Без маски в киното" ти представяме разговор с творчески тандем! Режисьорското дуо Кристина Грозева и Петър Вълчанов създава едни от най-успешните български филми в последните години.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Защо да не пиратстваме българско кино
За пиратството в киното и измеренията на негативното му отражение върху развитието на индустрията си говорим с Мария Палаурова, Димитър Дринов и Ники Стоичков в близо 50 минути на Епизод 14 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио - „Кино с думи“! Проектът е реализиран с финансовата подкрепа по Програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Стефан Вълдобрев в „Без маски в киното“
Разговорът в най-новия епизод на рубриката ни "Без маски в киното" е много цветен и любопитен, защото събеседник на Йордан Георгиев е обичаният актьор, композитор, певец и текстописец Стефан Вълдобрев.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Визуалният свят на филма
За да разкрием повече от магията на това как се създава визуалния свят на един филм, си говорим с Мира Каланова и Ина Михайлова в близо 50 минути на Епизод 12 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио - „Кино с думи“! Проектът е реализиран с финансовата подкрепа по Програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: В началото бе сценарият
В началото бе сценарият, затова те срещаме със сценаристите Теодора Маркова и Лило Петров в тези 60 минути на Епизод 11 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио - „Кино с думи“! Проектът е реализиран с финансовата подкрепа по Програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Изкуството на филмовия монтаж
"Изкуството на монтажа" - опитваме се да разкрием тайната зад тази изкусна магия в близо 60 минути на Епизод 10 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио - „Кино с думи“!
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Яна Титова в „Без маски в киното“
Имаме огромното удоволствие да ти представим най-новия епизод от рубриката "Без маски в киното", в който те очаква изключително любопитен разговор с актрисата и режисьор Яна Титова.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Киносалоните vs. Стрийминг платформите (А къде е телевизията?)
"Киносалоните VS. Стрийминг платформите (А къде е телевизията)?" - разглеждаме тази ожесточена борба (и има ли изобщо такава?) в близо 50 минути на Епизод 8 от подкаста на NO BLINK в партньорство с Българското национално радио - „Кино с думи“!
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Ирмена Чичикова в „Без маски в киното“
В третото издание на рубриката "Без маски в киното" те срещаме с Ирмена Чичикова - едно от най-талантливите и вдъхновяващи лица на съвременното българско кино и актриса от европейска величина.
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Как оживява сценарият в кадър?
В шестия епизод те срещаме с творците, които гледат през визьора на камерата във филми като "Маймуна", "Тайният живот на Вера, "Ага", "Рая на Данте", "Дзифт" и "Стъпки в пясъка". Те са операторите Александър Станишев, Калоян Божилов и Орлин Руевски, а въпросът, който задаваме към тях е "Как оживява сценарият в кадър?".
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Деян Донков в „Без маски в киното“
В първия епизод за тази година на рубриката "Без маски в киното" събеседник на Йордан Георгиев е един от най-изявените български актьори. Освен с превръплъщенията си на театралната сцена, той е познат и с филмовите си роли в лентите "Емигранти", "Стъпки в пясъка", "Каръци", "Потъването на Созопол", "Лошо момиче", "Обичам те, Бойдин", както и в сериалите "Под прикритие", "Четвърта власт", "Румбата, аз и Роналдо".
Чуй епизода
КИНО С ДУМИ: Мит ли е проблемът със звука в българското кино?
Решихме да те срещнем с хората, които създават онази изящно смесена звукова картина, която е може би най-малко съзнателно осмислена от зрителите, но задължителна за създаването на света, в който филмът живее и диша. Гостуват ни двама кинотворци, работили по звуковата среда на много от българските филми - звукорежисьорът Михаил Дичев и композиторът Георги Стрезов.
Чуй епизода