Skip to content

Случаят Кюри

Тони е само на 8 години и е много умен, и начетен, но готин, а не зубър! Мечтае някой ден да стане велик учен. Затова стаята му прилича на лаборатория, в която провежда различни експерименти. Опитната си мишка е кръстил на световноизвестната жена-учен Мария Кюри. С нея Тони иска да се яви на Националния фестивал на науката и да представи откритията си за натрупването на мускулна маса. 

За филма:

Година: 2018

Жанр: детски, комедия

Участват: Мартин Паунов, Зорница Иванова, Ивет Митова, Николета Манева, Ясен Кадиев, Илина Агова, Мила Банчева, Надежда Савова, Лора Мутишева, Таня Кожухарова, Николай Върбанов, Юлиан Малинов

Режисьор: Андрей Хадживасилев

Оператор: Божидар Симеонов, Емилиан Дечев

Сценаристи: Сабина Иванова, Пламена Велковски

Сценограф: Христина Дякова

Звук: Десислав Велчев

Монтаж: Лъчезар Костов

Продуцент: Пламен Йорданов

Софийският фестивал на науката вдъхновява Андрей Хадживасилев и неговия екип за оригиналния сценарий. 

 

„Науката и знанието са нещо много важно. Затова реших да ги представя по позитивен и интересен начин чрез главния филмов герой. Надявам се за в бъдеще да има все повече български детски ленти, фокусирани в детските приключения. Аз ще продължавам да работя активно в тази посока и се надявам да запаля децата по седмото изкуство, както аз съм се влюбил в него благодарение на златните ни детски филми от миналото!“, споделя режисьорът .